Istine i zablude o marihuani, THC-u, CBD-u|prof. dr. sc. Jasna Bajraktarević



PRATITE NAS: FB: IG: WEB: …

source

Similar Posts

16 Comments

  1. Odlicna emisija, hvala puno. Jako profesionalno vodjeno, a za Mahira – drago mi je sto ima ljudi koji rade na sirenju svijesti i znanja o koristima kanabisa.

  2. Momak je simpatičan, no čini mi se da reklamira vlastiti proizvod, i to na vrlo neprofesionalan način.
    Uz to, niti je ljekar, niti farmaceut, niti psiholog, te tako nije prava osoba da odgovori na pola Vaših pitanja, a posebno ne o ljudskom zdravlju, ovisnosti i doziranju bilo kakvih lijekova.
    Uz dužno poštovanje, svako ko je upoznat s osnovnim pojmovima iz fiziologije primijetiće da se momak vrlo nespretno služi pojmovima kao što su receptor, neurotransmiter i ostalo. Marihuana niti je idealan lijek, niti je bez neželjenih djelovanja. <3
    Veliki pozdrav za Jasminu, videa su Vam super.

  3. Ja sam pusio i to bas bas. Ostavio sam kad sam skontao da sam dobio tolike crne rupe u secanjima. Jednostavno ne secas se juce sta je bilo. 10 god.proslo sada je sve ok.

  4. 2:01 Čini mi se da ovo nije tačno. Ako je verovati vikipediji, prvo spominjanje kanabisa u pisanoj formi je pre 5 hiljada godina, a arheološki nalazi datiraju oko 10 hiljada godina unazad.

  5. Volela bih ispraviti gospodina. Naime, dopamin nije hormon sreće. Nije ni hormon, vec neurotransmiter, hemikalija pomoću koje komuniciraju nervne ćelije. Nije povezan sa srećom već motivacijom i učešćem u ponašanju koje može dovesti do nagrade.
    Takodje bih volela da dodam da je endokanabinoidni sistem u našem nervnom sistemu uključen u proces zaboravljena, pa stoga kod hroničnih konzumenata često dolazi do sve lošijeg i lošijeg pamćenja.

  6. Divna tema, hvala Jasna. Ako mogu sebi da dozvolim, Jasna promenite frizuru, osisajte se, kosa Vam je nekada bila zastitni znak 😃 Ako je kome stajala i ako je ko bio promoter iste, onda ste to Vi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *